Tigres ;-)


Ingredients per a 4 comensals

16 musclos
1 ceba
2 tomàquets mitjans
1(2 pebrot vermell
1/2 pebrol verd
800 cc de llet sencera
120 grs. farina i una mica més, per arrebossar.
120 mantega
1 ou
Pa ratllat per arrebossar
200 cc fumet de peix
Tabasco (opcional)
Sal
Pebre

Preparem els musclos

Toca obrir-los amb vapor d’aigua. Senzill, poseu un parell de dits d’aigua en una cassola, hi aboqueu els musclos nets i espereu que es coguin. Han de quedar ataronjadets… Retireu i espereu un segon per no cremar-vos. Els obriu i us quedeu les 16 closques més maques. Els tritureu a ganivet o amb la picadora 1-2-3 i llestos.

Preparem verduretes

Apa, aquí hi ha feina. Hem de tallar la ceba i el pebrot vermell i verd en brunoise i fer tomàquet concasé. Us deixo aquí vídeos per les dues coses, però la idea és que la ceba quedi el més petita possible i que del tomàquet només en volem la carn, i talladet també súper petit (1 mm x 1 mm).

Ceba brunoise
Tomàquet concassé

Ara que tenim les verduretes, les sofregim amb un rajolí d’oli d’oliva extra verge fins que la ceba quedi transparent i no faci crec-crec.

Fem una beixamel

Fonem la mantega en una cassola i hi aboquem la farina. Si la tireu passant-la per un colador, millor, que no farà grumolls…

L’hem de remenar uns minuts, perquè volem que es ‘cuini’ la farina una mica però que no se’ns cremi. Es farà una pastota densa, però tranquis que ja és el que toca.

Ara hi aboquem la llet i el fumet de peix QUE NO ESTIGUIN FREDS, una mica de sal i pebre i vinga, a remenar amb varetes amb paciència fins a que espessi, a foc lentillo. En acabar, tindrem una beixamel amb un gustet que wowwww.

Fem la farsa

Al món de la cuina, una farsa és el que a casa diem el ‘relleno’. Aquí simplement barrejarem els musclos, el sofregit i la beixamel. Opcionalment, unes gotetes de tabasco li donaran un toc picantó…

Omplim musclos, arrebossem i fregim

Amb una cullera farcim els musclos, que quedin arrodonits. Després els passem per farina, ou i pa ratllat i a fregir en oli ben calentó.

Bon profit!

Els al·lèrgens d’aquesta recepta els trobem als musclos, la llet (lactosa) i la farina (gluten).