Tempura de carxofa #Prat


Ingredients per 4 persones

8 Carxofes #Prat, del Parc Agrari del Baix Llobregat. Si no són d’aquí, no seguiu la recepta 😉
50 grs. de maizena
100 grs. de farina de força
5 grs. de sucre
5 grs. de sal
1/2 cullerada de llevat químic (Royal) en pols
150 grs. d’aigua MOLT freda
50 grs. de glaçons de gel
1 rovell d’ou

Preparem la tempura

Posem al got del minipimer o en un bol la maizena, la farina, el sucre, la sal, el llevat, l’aigua i el rovell d’ou. Minutet de minipimer per anar barrejan-t’ho tot. Ara afegim els glaçons. Màquina a tope i ens quedarà una pastota ideal per arrebossar. L’hem de desar a la nevera, que no perdi temperatura (freda!)

Preparem les carxofes  #prat

Retirem les fulles més dures, netegem els cors i les tallem en vuitens. Aquí us deixem un video on ens expliquen molt bé com fer-ho sense llençar mitja carxofa a la paperera:  com pelar carxofes

Arrebossar i fregir

Posem la tempura en un bol, i suquem carxofa per carxofa i a la paella/fregidora amb oli ben calent. Quan veieu la tempura ben dauradeta, traiem la carxofa i la posem sobre paper de cuina. Un toc de sal (si teniu Maldon o d’Eivissa o de Ses Salines de Menorca…) i a llepar-se els dits.

Bon profit!

Pel que fa als al·lèrgens, aquí tenim el gluten de la farina de foça i l’ou.