El pa de pessic de la iaia Josefina


Ingredients

3 ous
El pes dels 3 ous, en sucre
El pes de 2 ous, en farina
Aigua
Sal

Preparem el pa de pessic

Separem els rovells de les clares d’ou. Al tanto que ho hem de fer bé: a les clares no pot caure res de res del rovell.

Amb garbo i unes bones varilles, barrejem els rovells amb el sucre (si teniu robot de cuina o minipimer amb varilles, perfecte), fins que quedi una crema fina. Opcionalment, es pot fer servir sucre de llustre o bé passar el sucre pel robot i trencar els granets en pols ben fina.

Afegim la farina i dues cullerades soperes d’aigua a la crema. Barregem tot plegat, que s’integri bé.

Ara batem les clares a punt de neu, a varilles un altre cop. Si hi poseu un res de sal, la feina serà més fàcil.

Afegim les clares amb la resta de barreja, amb una espàtula i en moviments envolvents (fent el numero ‘8’, de baix a dalt) amb molt de compte, poc a poc. No volem que es perdi l’aire de la clares, que és el que farà el pà de pessic esponjós i suau. Penseu que no porta impulsor químic (‘Royal’), així que dependrà d’aquest pas que en quedi ben suau o no.

Al forn!

Tota la massa al forn, a 180 graus uns 25 minuts o fins que veiem que en punxar-ne un escuradents, surt net i sec.

Suggeriments:

    • Rallar la pell d’una llimona, i afegir-ho a la massa abans d’enfornar.
    • El mateix, però amb la pell d’una taronja.
    • Afegir a la massa un parell de cullerades de xocolata pur (pols).
    • Afegir un parell de gotes d’extracte de vainilla.

Bon profit!

Els al·lèrgens d’aquesta recepta provénen de l’ou i de la farina.