‘Perol as forn’


Ingredients per a un perol

5  patates grans
Mig pebrot verd
Costelles i/o mitjanes de xai de productors #km0
6 tomàquets (de Viladecans son molt bons)
1 lt. de llet
Julivert
Pebre vermell, dolç
Pa ratllat
12 grans d’all
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre

Preparem el perol

Pelem i tallem les patates en rodanxes d’un dit o dit i mig de gruix. Les posem com a base a una safata de forn (‘el perol’). Tallem petitó el pebrot verd i el repartim entre les patates. Hi posem 8 dents d’all sense pelar, salpebrem i reguem amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge. Posem un polsim de pebre vermell.

Ara que tenim la base, disposem a sobre el xai, sal, pebre i un altre cop oli i pebre vermell.

Per acabar, cobrim amb rodanxas de tomàquet, gruixudetes. Si els veiem molt àcids, un res de sucre a cada rondanxa.

La picada

Al got del minipimer hi posem 4 grans d’all pelats, 20/24 fulles de julivert, 50 a 100 cc d’oli d’oliva, pa ratllat (3/4 cullerades) i pebre vermell. Hem d’aconseguir una pasta que distribuirem per sobre dels tomàquets.

Al forn!

Ara que ja tenim el perol muntat, només queda cobrir-lo amb llet fins que quedin cobertes les patates. Hi ha que canvia llet per aigua, però a nosaltres ens agrada el toc afrancesat del gratin dauphinoise

Forn a 180 graus, una hora i mitja, més o manco com diuen per allà.

Bon profit!

Suggeriments

    • Podeu canviar el xai per costella de porc.

Els al·lèrgens d’aquesta recepta venen determinats pel pa ratllat (gluten) i la llet.