Pastís de cirerols

Ingredients per un pastís

250 gr. de cirerols (‘tomàquets xerry’) #km0
Una branqueta de romaní
Una llauna d’anxoves
Una llauna d’olives negres, sense pinyol
Oli d’oliva extra verge
Tres dents d’all
Un paquet de massa brisa (els més valents podeu cercar com fer-la vosaltres a casa)
Sucre
Sal

Cuinem els cirerols

En  una paella, fregim una miqueta un parell d’alls pelats (recordeu que no ennegreixin, que amarguen) i tot seguit hi posem els cirerols, la branqueta de romaní, repartim una cullerada de sucre i un polsim de sal. Abaixem el foc i els couem tapadets fins que la pell es comenci a obrir. Amb compte que s’aixafen, retirem l’all, el romaní, i els apartem sobre un escorredor.

Preparem l’olivada

En la seva versió ràpida, la olivada és tan senzilla com escórrer la llauna d’olives negres i posar-la en un got de túrmix, afegir-hi els filets d’anxova (2-3 o tota la llauna, segons us agradi), un dent d’all i… màquina. Com que quedarà massa espessa, aneu afegint un rajolí d’oli fins que us quedi una pasta que veieu que podreu extendre sobre la tarta.

Muntem la tarta

Seguiu instruccions del paquet de la massa brisa (normalment la cuinareu buida uns minuts), i quan estigui hi escampeu l’olivada, amb compte a sobre hi poseu els cirerols i al forn per acabar la cocció.

Esperem que es refredi (fins-i-tot d’un dia per l’altre), i a gaudir.

Bon profit.

Aquesta recepta té com al·lèrgens el peix (les anxoves), el gluten i la llet (la massa brisa). Us recomanem igualment revisar el paquet de la massa, per estalviar-nos sorpreses.