Per a 4 persones, necessitarem
Per la panna cotta
500 grs. de col·liflor del Parc Agrari del Baix Llobregat.
50 cl de nata 36 m.g.
3 fulls de gelatina
Sal, pebre
Per l’olivada
Una llauna d’olives negres sense pinyol
Una llauna d’anxoves
50 cl. oli d’oliva extra verge
Un gra d’all
Pel muntatge final
Una llauna d’envinagrats (‘encurtidos’)
Oli d’oliva extra verge
Ara, cuinem la panna cotta
Preparem els fulls de gelatina segons instruccions del fabricant i ho reservem.
Bullim la col·liflor amb aigua i sal, un minim de 45 minuts. Volem que quedi molt tova. Quan estigui, la colem (reservem un gotet de l’aigua de cocció per si de cas), afegim la nata i les tres fulles de gelatina i la triturem amb el túrmix fins que quedi una crema molt fina.
Posem la crema en motllos (vasets, motlles de silicona, motllos de glaçons…) i reservem a la nevera un minim de 2 horetes.
Preparem l’olivada
Les olives i un parell o tres d’anxoves escorregudes, i gra d’all, tot alhora al vas del túrmix i fem una pasta que emulsionarà quan hi afegim l’oli poc a poc. Ho reservem.
Preparem les variants
Tallem en petit la pastanaga, col·liiflor, cogombrets, cebetes… i ho reservem.
Emplatem?
En un plat, desmotllem la panna cotta i posem al voltant l’olivada. A sobre de l’olivada, les variants. I si voleu, un bon raig d’oli d’oliva extra verge.
Bon profit!
Al·lèrgens: aquesta recepta conté làctics (la nata), peix (els fulls de gelatina i les anxoves) i sulfits (el vinagre dels envinagrats).