Enganyifa: Ferrero Rocher


Ingredients

200 grs. de butifarró negre amb ceba (‘morcilla’)
2 pomes de Begues, i si no pot ser, de Lleida o Girona. #km0 sempre que podem.
2 cebes mitjanes
100 grs. de granet d’ametlla
20 ml. de vinagre de Mòdena
40 grs. de sucre
El suc de 1/2 llimona
Aigua
Oli d’oliva extra verge

Preparem la poma

Pelem i treiem el cor de les pomes. Les posem en una cassola amb aigua que les cobreixi, el suc de 1/2 llimona i els 20 grs. de sucre. Que cogui uns 20 minuts. Les retirem i amb una forquilla les xafem. Volem una textura de puré.

Preparem la ceba

Piquem la ceba tot lo petit que puguem, i la sofregim amb un parell de cullerades d’oli,fins que estigui ben tendre (que no faci ‘crec’). Afegim el vinagre de Mòdena i ho reduïm tot uns 5 minutets. Hi afegim 20 grs. de sucre i deixem que es faci caramel. Ho retirem i esperem que refredi.

Ara, el botifarrò

L’esparraquem i el passem per la paella 3 minutets. Retirem i esperem que refredi

Muntem els ‘ferreros’

Amb tots els ingredients ja freds, barrejem la poma, la ceba i el botifarró. Fem boletes de la mida d’un bombò. Arrebossem amb el granet d’ametlla. Si els poseu en motlles de magadelena petitons, l’efecte serà total.

Bon profit!

Els al·lèrgens d’aquesta recepta els trobem al granet d’ametlla (fruits secs) i probablement al Mòdena (sulfits). Cal revisar els ingredients del botifarró.