Flam d’espàrrecs de Gavà


Ingredients per a 4 comensals

500 grs. d’espàrrecs blancs de Gavà. Si no són d’aquests, no podeu fer la recepta 😉
5 ous
1/4 de llet o de nata líquida per cuinar
Una culleradeta de mantega
Sal
pebre

Cuinem els espàrrecs

A nosaltres ens agrada cuinar-los al vapor. Es triga un xic més, però queden uniformes i ben tovets. Els posem a la vaporera (elèctrica, de vímet, de cassola a pressió…), uns 30 a 40 minuts, depèn del gruixuts que siguin. Els reservem i que es refredin una mica.

Preparem el flam

Ous, sal, pebre, llet o nata i espàrrecs, cap al got del minipimer. Tot ben trituradet. Si veiem que els espàrrecs ens han deixat algun fil, passem-ho tot pel colador xino.

Enmotllem

Amb un paper de cuina, freguem la matenga pel motlle o motllos que anem a fer servir. Volem crear una capa de greix que faci que després no es trenqui massa al desenmotllar. Hi aboquem la preparació. Tapem els motlles amb paper d’alumni.

Al forn o a la vaporera

Si la vaporera que tenim és prou gran, hi posem els flams i els tindrem un mínim de 40 minuts. Si optem pel forn, posem aigua a una plata fonda (l’aigua hauria d’arribar com a minim a 3/4 de l’alçada del motlle) i el posem baixet a 180º uns 50 minuts.  La prova de l’escuradents (punxem al centre i ha de sortir net) és la que ens dirà en ambdós casos si el flam ja es cuit.

IMPORTANT s’ha de refredar abans de desenmotllar o es trencarà tot…

El podeu acompanyar amb maionesa, maionesa amb una mica de picant, romesco… al gust!

Bon profit!

Els al·lèrgens d’aquesta recepta ens venen de la mà dels ous, la llet/nata i la mantega.