Coliflor al curry

Ingredients per a 4 comensals

1 coliflor
1 ceba grandeta
2 patates mitjanes
400 ml de llet evaporada (Ideal)
1 cullerada de curry
1 cullerada de cibulet (‘cebollino’)
1 cullerada de comí
2 pebres de cayena
Oli d’oliva extra verge
Sal

Preparem la base

En una cassola on ens hi haurà de cabre tot, fregim la ceba ben picada amb un parell de cullerades d’oli, fins que estigui daurada. Afegim el curry, els pebres de cayena i el comí, i ho deixem un parell de minutets més.

Mentrestant, separem la coliflor en branquetes i tallem les patates a daus més o menys igualets, d’uns 2cm x 2cm

Tot a la cassola

Ara afegim la coliflor i les patates al sofregit anterior i ho remenem tot bé, que quedi ben impregnat.  Hi afegim aigua fins just cobrir la preparació i ho posem a bullir uns 10 minutets, ben tapat per minimitzar l’evaporacio.

I per acabar…

Quan les patates estiguin cuites, retirem del foc i afegim la llet evaporada, salem al gust i ho escalfem tot un altre cop suaument, i quan veiem que està a punt de bullir, fora del foc i llestos.

Ho servim en plat fondo, decorat amb el cibulet tallat ben petit.

Bon profit!

Aquesta recepta només té com a al·lèrgens la lactosa de la llet evaporada. Igualment, reviseu les espècies, per evitar sorpreses.