Massa de coca semi-integral

Ingredients per a una coca

200 grs. de farina de força
100 grs. de farina integral
1 pastilla de llevat fresc
100 grs d’aigua
50 grs. d’oli d’oliva verge extra
50 grs. de llard (o de mantega)
Sucre
Sal

Despertem el llevat

El llevat fresc és un ésser viu, que està mig adormit. Per a despertar-lo calen dues coses: una mica de temperatura i donar-li de menjar.

Posem el llevat, l’oli, una cullerada de sucre i el llard en un bol. Atenció de no posar-hi mai la sal en aquest punt, perquè el mataríeu. Al llevat no li va la sal…

Escalfem l’aigua fins a 37 graus. Apa, això és lo complicat, perquè si no arribem no despertarà prou i si ens passem, el matarem. Si teniu termòmetre de cuina, perfecte. Si no, penseu que el cos humà està al voltant dels 36,5 graus així que si us tireu aigua als canells i la noteu de la mateixa temperatura que vosaltes, doncs ja ho tenim, encara que sigui un mètode poc ‘científic’.

Ara, a remenar amb garbo fins que ho tingueu tot desfet.

La farina

Afegim les farines i una culleradeta de sal, comencem a pastar amb les mans, fins que quedi tot ben integradet. Li donem forma de bola, la tapem amb un drap i la deixem tranquila en algun lloc on no tingui corrents d’aire (que no s’encostipi) i que estigui calentona.

Esperem 30 minutets.

Estirem i a enfornar

Ara escampem una mica de farina a la plata de forn, i estirem la massa i la repartim de forma uniforme. Per enfornar-la, preparem el forn a 200 graus i la hi posem 10 minutets. Quedarà a mig cuinar.

Ja tenim la base de coca preparada. Què hi posem a sobre? Algunes idees:

– Sofregit de tomàquet, pebrots de tres colors i ceba.
– Sofregit de tomàquet, ceba i carbassó. (Un cop cuinada la coca, afegir un toc de formatge de cabra).
– Sofregit de tomàquet i ceba, anxoves de l’escala i olives negres.

5 minutets més a 200 graus, i llestos. A taula! Qui vol una pizza, poden fer aquestes coques tan bones?!

Bon profit.

Els al·lèrgens de la massa de coca, només son el gluten. Si feu servir mantega en comptes del llard, també tindrà làctics. Dependrà del farciment, que n’hi hagi més o no.