Carxofes amb pernil


Ingredients per comensal

Un parell de carxofes #Prat
50 grs. de pernil que sigui bonet
Una cullerada de Maizena
Oli d’oliva extra verge
Un parell de dents d’all
Bitxo, opcional
Julivert
Sal

Preparem les carxofes

Pelem les carxofes i les tallem a quarts o vuitens, depèn de si son molt grans o no. Mentre les treballem, les submergim en aigua amb julivert -per a que no s’oxidin. Si hi poseu llimona, que és una opció, agafaran gustet àcid, que a nosaltres no ens mola gaire-.

Les bullim amb aigua amb una mica de sal. Han de quedar cuinades. Si voleu, les podeu fer al vapor: trigareu més però queden més ‘tieses’ i en boca seran millors. En ambdós casos, reservem un gotet d’aigua de la cocció.

Ara, a la paella

En una paella amb un rajolí d’oli, saltem uns minutets els alls. Al tanto, que si es torren massa, amarguen. Hi afegim el pernil, talladet a tiretes o daus, i ho deixem uns segons, fins que el greix comenci a fondre’s. Si li voleu donar un toc picantó, poseu-hi ara el bitxo.

Ara li toca a les carxofes, al tanto que no es desmuntin gaire. Les saltem un parell de minutets i… atenció que ara bé el més complicat: tirem una cullerada de postre de maizena (farina de blat de moro) i hi anem afegint l’aigua reservada de la cocció. Quanta? Depèn. Volem que faci una salseta espessa, però no un engrut. S’ha de remenar per evitar que faci grumolls, i quan hagi lligat (qüestió d’un minutet o dos) ja ho podem servir a taula.

No hi hem afegit sal, perquè normalment el pernil ja en donarà prou, però si les trobeu soses, polsim de sal i a taula.

NOTA: si no podeu aconseguir carxofa #Prat, sempre podeu fer servir carxofes en conserva. No caldrà bullir-es i no quedarà igual, però…

Bon profit.

Aquesta recepta no porta cap dels al·lèrgens habituals. Recomanem mirar l’etiqueta del pernil, que a vegades hi ha sorpreses.