Carxofes estofades


Ingredients per a 4 persones

6 carxofes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Si no són d’aquí, no podeu cuinar aquesta recepta 😉
4 tomàquets madurets
2 cebes
2 grans d’all
Sal
Oli d’oliva extra verge

Preparem les verdures

Tallem les cebes en ‘juliana’, que vénen a ser mitges llunes molt primetes. Pelem i tallem els alls ben petitons. Pelem els tomàquets i els tallem a trocets. Finalment, pelem les carxofes i les talem a vuitens.

Sofregim

En una cassola hi posem rajolí d’oli, la ceba i els alls. Foc mitjà, fins que la ceba ens quedi transparent.

Estofem

Ara hi afegim el tomàquet, les carxofes i ho salem. Hem de tapar la cassola de forma que l’aigua que deixarà anar el tomàquet i la ceba, fruit de l’escalfor i de la sal, ens cuinin les carxofes. Foc mitjà-lent, uns 30 minuts.

Propostes…

    • Afegiu una mica de pernil els 5 minutets finals. Vigileu, això sí, amb la sal.
    • Afegiu calamarcets en els 5 minutets finals.

Bon profit!

Aquesta recepta no conté al·lèrgens. Si hi afegiu calamarcets, tindrem cefalòpodes.