Bunyols d’escarola


Ingredients per a 10/12 bunyols

Una escarola mitjana
Un parell d’alls tendres
Un ou
40 grs. de farina
10 grs. d’impulsor químic (‘Royal’)
Sal
Oli d’oliva extra verge

Preparem el farcit
En una paella a foc lent, cuinem els alls tendres, talladets petits. Quan comencin a enrosir, hi afegim l’escarola, també tallada. Nosaltres ho fem a tisora, i aprofitant sobretot les fulles verdes. Quan veiem que té un aspecte pansidet, ja en té prou. Reservem sobre un colador, per a que l’excés d’oli, marxi.

Preparem l’arrebossat
Dues opcions, en funció de lo contundent que us agradi l’arrebossat. O bé feu una tempura (mireu la recepta de les carxofes en tempura) o bé el feu més lleuger, simplement barrejant la farina, l’impulsor químic i l’ou. Remeneu bé, que no faci grumolls.

Bunyols!
Barregem el farcit amb la massa per l’arrebossat, escalfem l’oli a una paella i amb una cullera anem agafant porcions de massa i cap a fregir. Quan estiguin dauradets, a taula. Es podem menjar calents, tebis, freds… fins-i-tot en entrepà!

Bon profit!

Els al·lèrgens d’aquesta recepta ens venen de la mà de l’ou i de la farina (gluten).