Bacallà amb muselina d’all


Ingredients per a 4 persones

Bacallà dessalat o ‘al punt de sal’, preferiblement lloms. Un per comensal.
6 o 7 grans d’all
Oli d’oliva extra verge
Un ou
Un ‘bitxo’
Sal

Preparem la muselina

Una manera fàcil de fer-la és posar els alls sense pelar, en una cassola petita, coberts amb oli i cuinar-los a temperatura moooolt baixa. No volem que es fregeixin, així que poc a poc i bona lletra. Uns 10 mins seran suficient. Ho sabreu quan puguem punxar-los amb un escuradent. Ja estaràn cuinats.

Els traiem de l’oli i amb compte que cremen, els aixafem, i de dins sortirà com una crema. Posem aquesta crema a un vas de minipimer, amb un polsim de sal, mig bitxo, el rovell d’un ou, 10 cc d’aigua i 100cc d’oli d’oliva extra verge. Podem fer servir l’oli que hem cuinat els alls, però espereu que es refredi una mica o fareu una truita estranya.

Posem minipimer a tope, i no el movem. Emulsionarà i ens farà un allioli molt gustoset. El reservem.

Preparem el bacallà

La manera més fàcil és posar-lo 3-5 mins al microones, tapadet amb un res d’aigua. Si teniu l’estoig-vaporera de la marca Lekué, mano de santo. Si veieu que us queda massa cru (depèn de l’alçada de la peça), parell de minutets més. Tècnicament l’haureu cuit al vapor, maomeno.

Ara, preparats per enfornar

Posem el bacallà quasi cuinat en una plata de forn i el pintem per sobre amb la muselina d’all. Al forn, a mitja alçada i amb el grill a tope. ALERTA que quan comenci a posar-se marronet, ja està. I si et despistes, es crema!!!!

Emplatar i llestos.

Bon profit.

Els al·lèrgens d’aquesta recepta són el peix i l’ou.